--------- PONEDJELJKOM 15 MINUTA IZA PONOĆI NA FEDERALNOM RADIJU ---------

Sunday, October 31, 2010

Srednji Prst Rap Show #2 (01.11.2010.)



Nakon što smo i sami imali priliku preslušati snimak prve emisije novog Srednjeg Prsta na Federalnom radiju i malo sabrati utiske došli smo do zaključka da je prva emisija na novim frekvencijama bila sasvim solidna, ali sa jako puno lako uočljivih grešaka koje u narednim emisijama moraju biti ispravljene. Naravno, raditi emisiju uživo i pokušati je učiniti što zanimljivijom i dinamičnijom znači da će te nužno praviti i greške posebno ako se u obzir uzme da nam je ovo bila prva emisija u koju smo pokušali začiniti sa određenim zvučnim efektima i prelazima između pjesama tako da to više ne zvuči suhoparno kao u vrijeme emisije na 202. U narednim emisijama sigurno očekujte da se nivo kvalitet konstantno podiže kako se ekipa bude uigravala u novim prostorijama i sa novim načinom rada.

Pet minuta naše svakodnevnice ili segment jednostavno nazvan Ghetto Report smo Vam pokušali što bolje približiti kroz prvu emisiju i nadamo se da ste stekli osnovni dojam o čemu će se zapravo raditi. Na blogu kojeg upravo čitate će te od sada imati priliku tu kolmnu i pročitati, dok će Vam Tread svakog ponedjeljka u emisiji prezentovati kratki sažetak onog napisanog. Vjerujemo da će Vas to privući da svratite na ove stranice i odvojite koji minut vremena da razmislite o tome kako i gdje živimo.

Drugo izdanje SP-a u sklopu OP202 na Federalnom će pored već spomenutog Ghetto Reporta sadržati naše nove standardne rubrike Bring Da Ruckus, Na Balkanski Način i My Cup Of Tea kroz koje će te imati priliku čuti naš izbor najkvalitetnijih domaćih i stranih rap bombi kao i UK grime, rap i ostale zadave sa Otoka.

Ono što posebno vrijedi istaći jeste i Provjera, kratki telefonski razgovor sa najistaknutijim zadavačima domaće scene kroz koju će te dobiti najsvežije informacije o planiranim izdanjima, nastupima, spotovima... i svemu ostalom što bi Vas i nas moglo zanimati. U prvoj Provjeri idemo do ZGB-a i na liniji ćemo imati velikana Inkognita Poparu. Šta se to kuha u Sinestet laboratorijama u narednom periodu i kada će nas Ink blagosloviti novim materijalom saznatat će te ako budete uz Vašu omiljenu emisiju petnaest minuta poslije ponoći kao i svakog ponedjeljka.

Slušamo se.

0 comments:

Post a Comment