--------- PONEDJELJKOM 15 MINUTA IZA PONOĆI NA FEDERALNOM RADIJU ---------

Monday, April 25, 2011

Srednji Prst Rap Show #27 (25.04.2011.)



Nakon što je prošlo izdanje Srednjeg Prsta ocjenjeno kao jedno od najboljih na Federalnom radiju (ako ne i najbolje) od većine slušaoca, napravili smo malu pauzu kada je u pitanju ovaj blog koji se inače trudimo svakodnevno dopunjavati novim sadržajem. Imali smo obaveza oko pripreme warm up-a za koncert Ajsa i Timbeta u Balkanu, a neki od članovi ekipe su i na putu, tako da smo opravdano smanjili tempo. Ostavili smo vam dužni Pjesmu Sedmice #12 koja je posvećena Guru (RIP) i taj tekst možete očekivati u narednim danima. Niste mogli pročitati ni reporte sa zadnjih nekoliko događaja u Sarajevu (Hip Hop Night, Ajs i Timbe), pa čak ni sa našeg Bombs Over Balkan #2 događaja. Sve to ćemo vam nadoknaditi u ovoj sedmice tako da se spremite da ponovo svaki dan posjećujete ove stranice.

U jednoj od narednih emisija spremamo pravu poslasticu za sve ljubitelje sarajevskog rapa sa jednom live zadavom u emisiji. Još uvijek je rano da otkrivamo detalje, ali ako ste nas slušali u periodu dok smo išli na 202-ci znate šta vam se sprema. 27. izdanje Srednjeg Prsta sigurno na nivou na koji ste od nas do sada i navikli, a u nastavnku pročitajte šta vas sve to očekuje večeras. Ghetto Report i Pjesma sedmice se vraćaju naredne sedmice.

Intervju Kandžija: Kolega SterMa je za Pljuga Radio Show uradio intervjue sa Kandžijom i Frenkijem pred Edin koncert u sarajevskom klubu Cinemas (Sloga) na kojem su nastupala i ova dva repera. S obzirom da intervju sa Kandžijom još uvijek nije objavljivan njega će te moći slušati prvog u večerašnjem izdanju Srednjeg Prsta. Kandžija govori o svojim muzičkim početcima, sviranju sa bendom, katastrofalnim nastupima u Sarajevu i još mnogo toga.

Bring Da Ruckus: Singapore Kane, Craig G & Guru, Warren G, Prodigy feat. Havoc, Elzhi, Random Axe, Currensy feat. Prodigy, Noreaga, Action Bronson, Maffew Ragazino.

Intervju Frenkie: Ovaj razgovor ste već mogli skinuti sa neta ili slušati u Pljuga Radio Showu, ali pošto vjerujemo da ima dosta ljudi koji prate našu emisiju, a nisu čuli ovaj SterMin intervju sa Frenkijem, odlučili smo i njega zavrtiti večeras. Sličnio kao i Kandžija, Frenkie odgovara na SterMina pitanja od samih početaka u Prljavim Angelima pa do stvari koje se danas dešavaju.

Na Balkanski Način: Kontra, Lobossi, Diyala, Muhamed, Kandžija, Rima D feat. Sheik Ba & Kalil, Denno feat. Suicide, Grga & 7 Repoman,

My Cup Of Tea: Ove sedmice vraćamo se grimeu i donosimo vam još jedan set iz emisije DJ-a Logan Sama. Ovaj put za mikrofonima su Rival (kojeg ste i ranije imali priliku slušati u ovoj rubrici), Kozzie (kojeg ste mogli slušati u 22. izdanju SP-a) i Merky Ace. Mlađa grime ekipa koja u posljednje vrijeme zadaje zaista opake setove, a i sasvim solidna izdanja i singleove.

Slušamo se.

0 comments:

Post a Comment