--------- PONEDJELJKOM 15 MINUTA IZA PONOĆI NA FEDERALNOM RADIJU ---------

Monday, November 21, 2011

Srednji Prst Rap Show #55 (21.11.2011.)


PET GODINA SREDNJEG PRSTA

SREDNJI PRST #55 PART 1 STREAM + DOWNLOAD

SREDNJI PRST #55 PART 2 STREAM + DOWNLOAD

55. izdanjem Srednji Prst Rap Show-a obilježili smo 5. godišnjicu ovog projekta koji postoji u formi radijske emisije i blog-a/webzine-a. Reakcije koje smo dobili od slušaoca na ovaj podcast su zaista odlične i najbolja su nagrada za sav trud koji smo uložili radeći ovu, ali i sve ostale emisije svih ovih godina. Hvala puno svima!

U nastavku vam donosimo tekst koji je o Srednjem Prstu napisao naš kolega i brat Sharan koji uređuje emisiju i webzine Izvan Svake Kontrole.

"Postoje dvije kategorije ljudi… onima koji ova vijest nimalo neće biti jasna i oni koji će je prihvatiti sasvim normalno.

Večeras, podcastom novog izdanja emisije “Srednji Prst”, Srednji Prst Rap Show slavi pet godina postojanja.

Srednji Prst započeo je svoje postojanje u vidu bloga na servisu Blogger.ba. Onda se transformisao u radijsku emisiju na pokojnom Radiju 202, a danas postoji kao emisija na Radiju Federacije Bosne i Hercegovine i u vidu bloga/portala na adresi www.srednjiprst.com.ba.

Osnova novinarskog posla koje obavlja ekipa emisije “Srednji Prst” je objektivno izvještavanje i predstavljanje hip-hop subkulture sa posebnim akcentom na bh i regionalnu scenu. Svojim upornim radom i usmjerenjem ka kvaliteti, a ne kvantitetu, Srednji Prst je zaslužio povjerenje rap scene širom regiona.

Mnogi ne znaju (a trebali bi znati) da je ekipa emisije “Srednji Prst” u dosta navrata gostovala sa svojim muzičkim izborom na emisiji “Izvan Svake Kontrole” dok smo svi bili okupljeni na Radiju 202, a svojim dolascima na koncerte i reklamiranjem rock’n'roll dešavanja uveliko potpomogla bh rock’n'roll underground, što čine i danas.

Ovom prilikom ekipa okupljena oko “Izvan Svake Kontrole” želi čestitati sretan peti rođendan ekipi “Srednjeg Prsta”, nemirne FM talase, još mnogo dobre tvrde repčuge, kao i želju i ustrajanje u borbi za zvuk koji vole i poštuju!

Poslušajte rođendansko izdanje emisije “Srednji Prst” večeras na Radiju Federacije Bosne i Hercegovine. Streaming putem stranice www.rtvfbih.ba. Za više informacija o frekvencijama, posjetite FB PROFIL SREDNJEG PRSTA."

http://isk.int.ba/

0 comments:

Post a Comment