--------- PONEDJELJKOM 15 MINUTA IZA PONOĆI NA FEDERALNOM RADIJU ---------

Thursday, January 27, 2011

Intervju: Target



Objaviti razgovor sa prema mišljenju mnogih ljubitelja domaćeg rapa najvećom legendom i čovjekom odgovornim za mnoge klasike na kojima su odrasle generacije i generacije mlađih MC-ija uvijek je posebno zadovoljstvo. Pa čak i kada se radi o ovako skromnom razgovoru koji je prilično škrt na pitanjima, a posebno na odgovorima, to ne mijenja puno. Polovina zagrebačkog kultnog Tram 11-a je ime koje će rijetko koga ostaviti ravnodušnim bez obzira da li vam njegova nova ostvarenja bila jednako dobra kao nekada ili ne.

Skoja, dečko odgovoran za nedavno održani događaj „Domaća rap čorbica“ na kojem se skupila gotovo čitava sarajevska scena i o kojem je Srednji Prst pisao na ovim stranicama, najavio je dolazak Target u sarajevski klub AG za 05.02.2011. godine. Organizovati Targetov nastup je garant da će te dobiti pravi rap događaj na kojem je zagarantovana demonstracija MC vještine. Jedino što Srednji Prst može savjetovati organizatoru jeste da i ostatak izvođača koji su planirani te večeri bude na visokom nivou i da se muzika koja će se puštati prije i poslije nastupa podigne na veći nivo nego što je to bilo na „Domaćoj rap čorbici“.

Skoja je u cilju promocije pomenutog događaja napravio i ovaj kratki razgovor sa Targetom i mi smo ga bez razmišljanja objavili. Vidimo se 05.02.2011. u AGu!


1. Kada si zadnji put nastupao u Sarajevu, i kakvi su bili tvoji dojmovi?


Target: Bili smo u SA zadnji put prije dve tri godine, s Rebuilt Cassom, pozdrav njima i SA je nice, sviđa mi se grad i atmosfera je bučna i cirkulira nekaj stalno tak da se veselim provjerit SA opet! i big up Bussin isto!

2. Što očekuješ od nadolazećeg party-a, i kakav repertoar može očekivati sarajevska publika?

Target: Hm, parti je s nekoliko grupa, brijem da će live bit odskakujući, a ostalo ovisi o DJ-u, dođite na rap tulum... dižemo ekipu s trenutnim rimama i dance naravno!

3. Možeš li nam najaviti neke projekte koje spremaš u narednom periodu?

Target: Sad smo napravili nekoliko mixeva za wsc, provjerite www.myspace.com/wsclass97, i spremam se napravit drugi serijal o zg rap supa junaku Purger Black-u, također na spaceu i www.youtube.com/purgerblack1

4. Kako gledaš na trenutnu situciju na kompletnoj ex-yu rap sceni, i kakvo je tvoje mišljenje o grupama odnosno mc-jima iz BIH?

Target: Exyu's me 'ma jako kvalitetnu robu, možda je malo pretvrd zvuk, a komercijala ljigava, to bi trebalo okrenut, al velim rokaj snimaj kvaliteta, a bih mc su nice, flavor s hodom!

5. Dugo se špekuliralo o povratku Tram 11-a kao i o povratničkoj turneji, par riječi o tome?

Target: Jesa! Brijem da bi moglo i bit nekaj, Woo izdaje novi album, a ovo je 1-11 godina pa možda i završi u stilu trama... budite na oprezu...

6. Imaš li kakvu poruku za svoje fanove u BIH, kao i za mlade repere u usponu?

Target: Nemam u biti, al dođite svi na parti i dovedite i one kaj ne znaju još za rap, a mladi mci nek računaju na open mic nekakav na kraju brijem... i furajte obleku yo! its a must! KAJ!

1 comments:

Anonymous said...

ima da grmi!

Post a Comment