--------- PONEDJELJKOM 15 MINUTA IZA PONOĆI NA FEDERALNOM RADIJU ---------

Thursday, March 8, 2012

Srednji Prst Rap Show #60 (08.03.2012.)




Svakog četvrtka od 00:15h - novi termin emitovanja Srednji Prst Rap Show-a


„Survival of the fit only the strong survive...“


Prije svega veliko izvinjenje svim našim slušateljima zbog pauze u emitovanju Srednjeg Prsta koja se odužila na nešto više od tri mjeseca. U ovom periodu se situacija sa našim statusom na Federalnom radiju jako zakomplikovala i u jednom trenutku je bilo gotovo pa izvjesno da će Srednji Prst po drugi put prestati sa emitovanjem. Nakon što smo sa gašenjem Radija 202 izgubili naš matični radio, činilo se da bi Srednji Prst ponovo mogao ostati bez radija na kojem bi se mogao realizovati. Ipak, u posljednjih nekoliko sedmica stvari su se pokrenule sa mrtve tačke i uspjeli smo riješiti ovu jako nezgodnu situaciju.

Ono što je najbitnije istaći jeste da smo prvi put u 5 godina postojanja projekta prisiljeni promjeniti termin emitovanja emisije. Od prve emisije na 202-ci pa sve do 59. izdanja na Federalnom radiju Srednji Prst je uvijek išao ponedjeljkom u kasnim noćnim terminima, ali uređivački kolegij našeg trenutnog radija je odlučio da više ne možemo imati taj termin. Dakle, od ovog 60. izdanja Srednji Prst na Federalnom radiju ćete moći slušati četvrtkom od 00:15h.

Naravno da smo i sami jako nezadovoljni ovakvim tretmanom i da nam je itekako teško pao ovakav odnos prema našoj emisiji tako da smo sigurni da ovo nije konačno rješenje. Već dugo vremena radimo na realizaciji ideje koja bi konačno mogla zadovoljiti sve naše potrebe i koja bi, što je najvažnije, bila u potpunosti pod našom kontrolom. Nadamo se da ćemo biti u mogućnosti da to realizujemo u skorijoj budućnosti i konačno prestanemo biti žrtve neodgovornosti i nemara onih koji su u poziciji da odlučuju. Do tada Srednji Prst Rap Show svakog četvrtka na Federalnom radiju od 00:15h!

Večeras se lagano zagrijavamo i vraćamo u fazon sa jednim LIVE izdanjem u kojem ćemo za vas vrtiti našu selekciju friških stranih stvari, kao i odličan mix ženskih MC-ija koji su složili MS Mello & DJ Jay.

U narednim sedmicama očekujte i novi Srednji Prst Podcast za koji slobodno možemo reći da će biti pravi BOOM!

Sretan 8. mart!

Slušamo se.

0 comments:

Post a Comment