--------- PONEDJELJKOM 15 MINUTA IZA PONOĆI NA FEDERALNOM RADIJU ---------

Monday, January 17, 2011

Srednji Prst Rap Show #13 (17.01.2011.)



Trinaesto izdanje Srednjeg Prsta na Federalnom radiju kao i svih dvanaest do sada predstavlja će skoro dva sata uživanja za sve ljubitelje rap zvuka. Jako puno dobre domaće i strane muzike, kvalitetnih tekstova i zanimljivih stavova i sigurne zabave uz voditelje koji su uvijek tu da vam poprave ove depresivne i tmurne dane. U nastavku detaljan opisa onog što će te slušati večeras.

Ghetto Report #9: Za razliku od svih dosadašnjih kolumna koje je pisao Preza, ove sedmice njegovo mjesto zauzima Tread i donosi vam tekst o jednom običnom, ali jako važnom problemu s kojim se svi svakodnevno suočavamo. Promjena u stilu pisanja i odabiru teme će sigurno osvježiti ovu rubriku, a s obzirom da prošle sedmice „Ghetto Reporta“ nije bilo vjerujemo da će te večeras posebno obratiti pažnju.

Bring Da Ruckus (američki rap): Donny Goines, Raekwon, Saigon, Showbiz i KRS-One, Rah Digga, Timbaland i Missy Elliot, Slaughterhouse i The Lox, Vado, Freeway i Statik Selektah. Dakle, dosta tvrdog NY zvuka (Rae, KRS-One, Saigon..), ženskih MC-ija (Digga i Missy) i mlade krvi (Vado, Donny).

Pjesma Sedmice #4: Kolega Kajzer vaš još jednom vodi u svijet fantastičnih rap ostvarenja, a ovaj put radi se o jednom od najboljih avangardnih MC-ija. Pjesma je sa albuma koji je urađen u suradnji sa strašnom kreativnim producentom koji dolazi iz LA. Većina pravih rap glava sigurno već zna o kome se radi, a ukoliko niste u toj grupi onda će te večeras sigurno otkriti jednog od izvođača čija diskografija vam neće izlaziti iz zvučnika.

Na Balkanski Način (balkanski rap): Dječaci, Juice, Rima D, Nexter, Kalil, Kontra. Svježi stajl Dječaka sa Rađom, novi Juice sa spotom i marketinškim trikovima, povratak Rima D sa apgrejdanim stilovima i dvije Kontrine stvari koje ranije nismo vrtili, a definitivno to zaslužuju.

My Cup Of Tea (britanski grime): P-Money je sigurno jedan od trenutno najpopularnijih i najpoštovanijih grime MC-ija. Zajedno sa svojom OG'z ekipom izvor je neprestanog trganja grime matrica jednako kao i raveova. U njegovom set od sat vremena u kojem su za podloge zaduženi DJ-i Maximum, JJ i Spyro sa londonskog piratskog radija Rinse.fm moći će te uživati večeras, a set ćemo vrtiti iz dva dijela, u ovoj i narednoj emisiji.

Slušamo se.

0 comments:

Post a Comment