--------- PONEDJELJKOM 15 MINUTA IZA PONOĆI NA FEDERALNOM RADIJU ---------

Monday, February 21, 2011

Srednji Prst Rap Show #18 (21.02.2011.)



Dok se lagano približavamo jubilarnom dvadesetom izdanju Srednjeg Prsta na Federalnom radiju i spektakularnom koncertu MOP-ija u sarajevskom klubu „Sloga“, još jedan ponedjeljak je stigao, a samim time i još jedan Srednji Prst. U ovom osamnaestom izdanju, večeras, vam donosimo:

Ghetto Report #12: Nakon što smo prošle sedmice govorili o katastrofalnoj situaciji u gradu koja je u protekloj sedmici odnijela još nekoliko žrtava, otvaranju Balkan Caffea i MOP-iju, ove sedmice Ghetto Report se bavi isključivo Lil Fameom i Billy Danzeom. Koliko i da li će uopšte ovaj koncert uticati na domaću rap scenu saznati će te ukoliko i večeras budete sa nama od samog početka.

Bring Da Ruckus (američki rap)
: Big L & Jay-Z @ Strech And Bobito Freestyle, Showbiz & KRS One, Black Thought, Rakim & John Legend, Fashawn & J.Cole, Saigon & Joe Budden, Apollo The Great & Sean Price, J-Doe & Busta Rhymes, Fred The Godson freestyle, Jadakiss freestyle. Jako dobro izbalansiran Bring Da Ruckus kombinacijom kvalitetnih mladih MC-ija i provjerenih legendi. Posebnu pažnju vam želimo skrenuti na Big L-ov i Jigga-in style od skoro 10 minuta. Big L RIP!

Pjesma Sedmice #7
: Prošle sedmice Kajzer je bio spriječen biti sa ekipom Srednjeg Prsta tako da je izostala i Pjesma Sedmice. Osmnaesto izdanje donosi povratak ove jako zanimljive rubrike. Sedmo izadnje Pjesme Sedmice govori o jednom ATL dvojcu koji je ostavio nezaboravan trag na rap muziku. Da, naravno da znate, prelako je.

M.O.P. Special: Nastavljamo sa preslušavanjem diskografije Mash Out Possea. Večeras na redu „Firing Squad“, drugi album po redu, izašao 1996. godine. Još jedno totalno pokidano izdanje sa kultnim stvarima kao štu „New Jack City“ i „Stick To Ya Gunz“. Naredne sedmice, u devetnaestom izdanju, čitava emisija će biti posvećena MOP-iju.

Na Balkanski Način (balkanski rap): Mayer & Dlanbeatz, Stoka, Denno & Dejo, Sedmica (BDZ), Gera, Diversidad projekat. Mayer izbacio novu stvar sa Dlanbeatz ekipom kao najavu za solo album koji predugo čekamo, Stoka izbacio novi album pod nazivom „Pogodi Ko Se Beko?“. Na e-mail smo dobili i još fresh stvari iz susjedne nam Hrvatske. Denno & Dejo iz Rijeke i Gera iz ZGB-a sa jako kvalitetnim stvarima, a boje Sarajeva u ovom izdanju braniti će Sedmica iz BDZ. Prošli put vam nismo vrtili najavljeni Diversidad projekat na kojem Bosnu i Hercegovinu predstavlja Frenkie pa ćemo to učiniti u ovoj emisiji.

My Cup Of Tea, kao i prošle sedmice, još uvijek na pauzi, a tako će biti i naredne sedmice. Nakon što se na koncertu MOP-ija totalno iskačemo i izdivljamo, vratiti ćemo ovu rubriku da nam napuni baterije.

Slušamo se.

0 comments:

Post a Comment