--------- PONEDJELJKOM 15 MINUTA IZA PONOĆI NA FEDERALNOM RADIJU ---------

Monday, March 7, 2011

Srednji Prst Rap Show #20 (07.03.2011.)


Večeras na Federalnom radiju! U nastavku pročitajte zašto večerašnje izdanje ne smijete propustiti.

Pjesma Sedmice #8: Nakon uvoda u kojem ćemo pokušati sumirati barem pola doživljenog na sinoćnjem koncertu i dodatno utrljati so na ranu svima koji iz ovih ili onih razloga sinoć nisu došli u Slogu, nastavljamo sa osmom pjesmom sedmice koju ste mogli pročitati na blogu dan prije koncerta, ali ne i slušati u emisiji. Savršena prigoda da se još jednom ožive svi momenti od sinoć kroz priču o kraljevima iz Brooklyna i kultnu „Rugged Neva Smoove“.

Bring Da Ruckus: Pošto smo prošle sedmice radili M.O.P. Special Show i vrtili isključivo stvari iz njihove diskografije, nakupilo se jako puno novih kvalitetnih stranih rap bengera. Večeras slušajte: Rah Digga, Raekwon i Nas, Vinnie Pazz i Ill Bill, Raekwon Ghostface i Rick Ross, Action Bronson, Planet Asia, Fred Da Godson, Camron i Vado, Pusha T. Ukoliko budemo imali vremena moguće je da zavrtimo i još neku od mnoštva stvari koje smo morali izbaciti radi velikog broja domaćih stvari koje puštamo večeras.

Na Balkanski Način: Za dvadesetu emisiju smo spremili i posebno dobro izdanje rubrike balkanskog rapa. Enigmatrikzi, zenički rap crew, su na download bacili jako kvalitetan i tvrd album po nazivom „Corpus Delicti“. Večeras vrtimo tri stvari, uz intro, koje su nam najbolje zvučale na prvo slušanje. Svakako očekujte da stvari sa ovog albuma slušate i u narednim emisijama. Dalje nastavaljamo sa Kontrom, Strukom i Ill Gijem, Dennom Carvagliom, High Timeom, Makom i Delom, Tačka Crewom. Dosta stvari smo dobili na mail i odlučili da većinu zavrtimo tako da vas očekuje jedno supadupadope izadnje Balkanskog Načina.

Pjesma Sedmice #9: Nakon što se vratio iz Brooklyna, Kajzer dalje fura u QB Projects i donosi još jednu zanimljivu priču o pjesmi koja će biti naša himna ove sedmice. Zvuk je hardkor, MC-ijevi su hardkor, a polovina grupe za koji dan napokon izlazi iz zatvora. Dovoljno rečeno. Uredniku emisije lično grupa koju veliki dio godine blasta kao mahnit.

My Cup Of Tea: Nakon čak pet sedmica pauze rubrika MCOT se napokon vraća u našu programsku šemu i slobodno možemo reći da nam je jako drago da se napokon oslobodio prostor za britanski zvuk. Večeras vrtimo jednog od najistaknutijih MC-ija britanskog rapa, Joe Blacka. Njegov mixtape, sa kolegom iz ekipe Pageom, pod nazivom „The Black Page“ je jedna od onih mješanih kaseta sa Otoka koju privatno vrtimo jako često. Preporuka. Neku grime zadavu možete očekivati slijedeće sedmice.

Slušamo se

0 comments:

Post a Comment