--------- PONEDJELJKOM 15 MINUTA IZA PONOĆI NA FEDERALNOM RADIJU ---------

Monday, April 11, 2011

Srednji Prst Rap Show #25 (11.04.2011.)



Opet se vraćamo u kompletnom sastvu i sa svim rubrikama koje ste navikli slušati. Dakle, večeras sa vama Tread, Mega, Kajzer i Preza, a donosimo vam Ghetto Report, Bring Da Ruckus, Pjesmu Sedmice, Na Balkanski Način i My Cup Of Tea.

Ghetto Report #15: Niz jako kvalitetnih i pozitivnih muzičkih događaja u posljednje vrijeme je sasvim sigurno obradovao sve građane našeg glavnog grada. Lijepo je vidjeti da se stvari i u rap krugovima počinju razvijati na pravi način čemu svjedoče mnogi do sada održani koncerti i partiji kao i oni koji nam tek predstoje. U petnaestom izdanju Ghetto Reporta govorimo o svim ovim stvarima koje su nas itekako obradovale.

Bring Da Ruckus: Svaki put kada napravimo pauzu u emisiji sa rubrikom Bring Da Ruckus, kao što smo to uradili prošli put radi specijalne B.O.B. emisije, u narednom izdanju vas bombardujemo sa velikim količinama odličnih novih bengera. Ni u ovom 25. izdanju stvari nisu drugačije. Večeras vrtimo: Mobb Deep & Nas, Beastie Boys, Edo G., Smoothe Da Hustler & Kool G Rap, Fat Joe & Vado, Curren$y, Camron & Vado, Rick Ross & Lil Wayne, Royce Da 5`9 & Eminem.

Pjesma Sedmice #11: Pjesma sedmice u svom jedanaestom izdanju donosi priču o jednom od sigurno tehnički najjačih i lirički najluđih emsija. Čovjek odgovoran za mnogobrojne hitove koji bukvalno ruše klubove i neke odlične komedije na filmskom platnu, dio je i megapopularnog rap dvojca sa još jednom istinskom legednom. Sigurni smo da vam je već jasno o kome je riječ i da će te večeras uživati.

Na Balkanski Način: U proteklih nekoliko dana pojavio se i veliki broj novih domaćih stvari koje su zadovoljile naše kriterije i koje vam večeras predstavljamo. Neke od njih smo dobili i na našu e-mail adresu (srednjiprst@gmail.com), a pozivamo vas da nam i dalje šaljete vaša nova ostvaranja. Večeras vrtimo: Ase & Mayer, High-Berry & Metro SLT, Genocide & Denno, Snake, Sheik Ba & Mayer, Fedjah, OTG Crew feat Nexter & Ernesto.

My Cup Of Tea: Po prvi put u rubrici posvećenoj zvucima sa otoka vrtimo i jedan instrumentalni projekat. Riječ je o albumu „New Age Grime“, producenta pod imenom Maniac koji je smatran jednom od najvećih mladih nada u grime svijetu, s obzirom da je prve značajne radove objavio sa 16 godina. Nažalost, veliku karijeru prekinula je zatvorska kazna od 18 godina za pokušaj ubistva. Definitivno jedan od najboljih instrumentalnih grime albuma i veliki preporuka za sve ljubitelje ovog zvuka.

Slušamo se.

0 comments:

Post a Comment