--------- PONEDJELJKOM 15 MINUTA IZA PONOĆI NA FEDERALNOM RADIJU ---------

Monday, August 22, 2011

Srednji Prst Rap Show #43 (22.08.2011.)



SREDNJI PRST #43 STREAM + DOWNLOAD

43. izdanje Srednjeg Prsta donosi vam novi podcast u kojemo smo spremili sasvim solidnu količinu sadržaja da vas održi zainteresovanima do novih izdanja i projekata marljive SP ekipe. Kako se budemo primicali kraju godine tako će se povećavati i broj sadržaja i projekata na kojima radimo. Tako je bilo svih godina do sada, a kraj ove godine, s obzirom na trenutni razvoj situacije, može biti samo daleko zabavniji nego do sada.

Za ovaj četvrti podcast u novoj seriji naših izdanja na Federalnom radiju imali smo priliku provjeriti šta to Maajka sprema za svoj novi album. Nažalost, Billy, producent iz Sarajeva koji će raditi veći dio albuma, radi zdravstvenih problema nije bio u mogućnosti javiti se za intervju koji smo planirali tako da smo ostali uskraćeni za taj muzički dio priče, ali sigurno da će se i to nadoknaditi u nekom od narednih podcasta. Billyu želimo brzo ozdravljenje!

Rubrike Na Balkanski Način i Bring Da Ruckus su poslužile najbolje iz svijeta domaćeg i stranog rapa, a posebno treba istaći jako temeljan pegled američke rap scene koja je u ovo doba godine daleko najzanimljivija. Mega se pobrinuo da ovaj BDR bude posebno kvalitetan.

Kada je riječ o muzičkim podlogama koje furamo tokom čitave emisije, ovaj put smo odlučili uzeti malo tog tvrdog zeničkog underground zvuka i u rubrici Dirty Grooves predstavili Komediija. Matrice koje je do sada radio za mnoge domaće izvođače su se savršeno uklopile u kompletan zvuk emisije.

Shtuka iz Dlanbeatz ekipe
je pokidao 16ku i zabilježio jedno od svojih rijetkih pojavljivanja. Iako je prilično dugo aktivan na domaćoj rap sceni jako malo njegovog materijala se može pronaći i vjerujemo da će slušaocima biti drago da čuju ovaj mali preview kidanja koje ih očekuje na Kontrinom i Shtukinom albumu koji bi trebao uskoro biti vani.

Za kraj, kao i uvijek, donosimo priče o legendama, ali ovog puta o zaista jednoj od najvećih ikada. Pjesma Sedmice: Nasir Jones – „Halftime“.
Slušamo se.



0 comments:

Post a Comment