--------- PONEDJELJKOM 15 MINUTA IZA PONOĆI NA FEDERALNOM RADIJU ---------

Monday, October 31, 2011

Srednji Prst Rap Show #53 (31.10.2011.)


Nakon što smo dočekali regionalno finale Red Bull MC Battlea u Sarajevu i svjedočili jednom od najkvalitetnijih i definitivno najzabavnijih događaja koji su ovdje održani, prošle sedmice smo uradili još jedno specijalno live izdanje u kojem smo ugostili regionalnog battle šampiona, našeg čovjeka SterMu, koji je sve ljubitelje rap muzike i freestyle battlea u Sarajevu i BiH učinio itekako ponosnima.

Večeras se vraćamo našem standardnom rasporedu i za vas vrtimo jedan od najboljih mixtapea svih vremena. Iza turntableova je legendardni DJ Doo Wop koji predstavlja Bronx (New York), a godina je 1995. Gotovo svi kultni MC-iji su pronašli svoje mjesto na tracklisti i zadali neke od najpoznatijih stajlova. Guru, Q-Tip, Jay-Z, KRS-One, Fat Joe, MOP, Method Man, Redman, Reakwon, Nas, Lord Finesse...paklena postava. „95 Live“ je tejp koji itekako zaslužuje mjesto na listi najboljih mixtape ostvarenja ikada, a vrlo moguće da se radi i o najboljem.

Mnogi aktuelni rap DJ-evi jako često upravo Doo Wop-a i njegove tejpove ističu kao najveći uzor i inspiraciju za svoj rad, a sama činjenica da se na njegovim tejpovima mogu čuti neki od najinteresatnijih blendova, skitova, introa i stajlova dovoljno govori o njegovom statusu. Ukoliko do sada niste imali priliku slušati ovaj Illmatic mixtape igre onda večerašnje izdanje Srednjeg Prsta nikako nemojte propustiti.

0 comments:

Post a Comment