--------- PONEDJELJKOM 15 MINUTA IZA PONOĆI NA FEDERALNOM RADIJU ---------

Monday, November 29, 2010

Srednji Prst Rap Show #6 (29.11.2010.)



Prije svega sretan Dan državnosti svim onima koji se osjećaju kao građani Bosne i Hercegovine.

Prošle sedmice na ovim stranicama niste mogli pročitati najavu za peto izdanje SP-a zato što smo u posljednji momenat dobili informaciju da laptop koji koristimo za emisiju više nije u funkciji što je značilo da ćemo emisiju morati raditi u vidu playliste . Naravno da ovo nije u našem interesu i da je emisija rađena kroz jedan mix svih pjesama koje smo Vam odlučili vriti te sedmice nešto što nama daleko više odgovara, ali nažalost trenutno se moramo zadovoljiti time što imamo. Za ovu sedmicu donosimo Vam redovnu najavu sa jednim malim presjekom urađenog u prošloj emisiji.

Kroz prošlu emisiju smo Vam predstavili nekoliko domaćih noviteta i izašli u susret većini ljudi koji su nam redovno slali pjesme na e-mail, a i promovisali smo kompilaciju HipHop.ba stranice koju imate na besplatnom downloadu i svakako je trebate provjeriti. Pored toga imali ste priliku slušati i izbor najkvalitetnijih domaćih i stranih noviteta i klasika kroz naše standardne rubrike „Bring Da Ruckus“ i „Na Balkanski Način“. Rubrika „My Cup Of Tea“ je u petom izdanju ustupila svoje mjesto ovim rubrikama radi velike količine materijala koju smo željeli zavriti. Također, „Ghetto Report“ kolumna je doživila svoje treće izdanje i slobodno možemo reći najbolje do sada. Nadamo se da ste uživali.

U šestom izdanju vraćamo se sa sve tri standardne rubrike (Bring Da Ruckus, Na Balkanski Način i My Cup Of Tea), ali ove sedmice bez „Ghetto Reporta“ koji će doživiti određene promjene o čemu će te više doznati u samoj emisiji. Unutar selekcije stranog rapa moći će te slušati jedan manji blok Dipset pjesama za sve true Harlem kmice. „My Cup Of Tea“ će ove sedmice biti posvećen UK rap sceni koja je jako interesantna, a dobro će nam doći i mali predah od ultra brzih grime MC-ija kojima se vraćamo u narednoj emisiji.

Slušajući listu koju će te večeras slušati ubijeđeni smo da Vas očekuje još jedna jako uzbudljiva noć između ponedjeljka i utorka. Slušamo se.

P.S. Ne zamjerite na eventualnim pravopisnim greškama, frka trka panika...znate već kako to ide.

0 comments:

Post a Comment