--------- PONEDJELJKOM 15 MINUTA IZA PONOĆI NA FEDERALNOM RADIJU ---------

Monday, December 6, 2010

Srednji Prst Rap Show #7 (06.12.2010.)



Novi ponedjeljak i novo izdanje Srednjeg Prsta na Federalnom radiju je pred nama i kao i svakog ponedjeljka pored velike količine posla da bi se temeljito spremila emisija i truda da se to sve prezentuje na pravi način osjećamo i zadovoljstvo radi toga što radimo posao koji nas ispunjava. Možda rad jeste neplaćen, ali zadovoljstvo radeći nešto što volite je svakako teško naplatiti.

Prošle sedmice naša „Ghetto Report“ kolumna je doživjela svoju prvu promjenu i sada je pored hronike naše socijalne i društvene svakodnevnice postala i hronika aktuelnih relevatnih muzičkih dešavanja. Mogli ste čuti naše mišljenje o ponovnom okupljanju kultnog NY pokreta Dipseta i steći dojam kako će to sve u budućnosti zvučati i izgledati. Ovo izdanje Vam donosi novi „Ghetto Report“ sastavljen iz dva dijela koji će govoriti o jako važnom projektu „HipHop.ba E-Magazin“ kao i o našoj dijaspori. Prvi dio posvećen muzičkoj svakodnevnici, drugi društvenoj i tako će od sada redovno izgledati naša sedmična kolumna. Sigurno dobar razlog da i večeras budete uz nas.

„Bring Da Ruckus“, „Na Baklanski Način“ i „My Cup Of Tea“ naše standardne muzičke rubrike u sedmom izdanju će također biti u punom sjaju i očekuje Vas mnoštvo odličnih bengalica. Treba istaći da ćemo pored „HipHop.ba E-magazina“ promovisati i mixtape koji se uz magazin mogao skinuti sa te stranice u sklobu rubrike „Na Balkanski Način“.

Važno je spomenuti i da podcast za prošlu (šestu) emisiju niste mogli skinuti sa naše blog stranice i to ćemo Vam nadoknaditi u ovoj sedmici kada ćemo uz novi (sedmi) postaviti i podcast koji nedostaje. Mali tehnički problemi, ali svakako ništa na šta nismo navikli i s čime se ne bi mogli izboriti.

Tekst o okupljanju Dipseta također niste mogli pročitati na blogu pa ćemo Vam i to omogućiti uz peti „Ghetto Report“. Jednostavno nismo željeli postavljati polovičnu kolumnu jer je to njeno četvrto izdanje sadržalo samo dio koji se odnosi na muzička dešavanja kao svojevrsnu probu za novi koncept. U svakom slučaju jako puno razloga da i dalje ostanete uz Vaš Srednji Prst.

Slušamo se. I čitamo naravno.

0 comments:

Post a Comment