--------- PONEDJELJKOM 15 MINUTA IZA PONOĆI NA FEDERALNOM RADIJU ---------

Monday, December 20, 2010

Srednji Prst Rap Show #9 (20.12.2010.)



Srednji Prst broj devet vam prije svega donosi novu „Ghetto Report“ kolumnu koja se ove sedmice bavi analizom prvog singlea „Kush“ sa dugo očekivanog „Detox“ albuma Dr. Drea. Koliko i da li nas je uopšte dojmilo novo ostvarenje dobrog Doktora saznajte u večerašnjoj emisiji.

Pored toga tu su naravno i naše standardne rubrike posvećene američkom i balkanskom rapu, kao i britanskim deformacijama istog zvuka. U „Bring Da Ruckus“ rubrici će te moći čuti novog Raekwona sa nadolazećeg „Shaolin vs. Wu Tang“ albuma, novi MOP, Jay Electronicu, Saigona, Evidencea, a tu si i dva stajla od Rocka (Heltah Skeltah) i D12 ekipe.

U rubrici „Balkanski Način“ večeras prvo idemo malo do ZGBa pa ćemo slušati El Bahatteeija, Nereda, Targeta i Ropeza. Potom se vraćamo u naš glavni grad gdje ćemo se podsjeiti na Kontrin i Štukin Srednji Prst mini mixtape, a ići ćemo i do Mostara gdje nas čekaju Chelo i Ase. Za kraj se kao i obično selimo do Beograda čije će boje u večerašnjoj emisiji braniti Timbe i Bauk Squad, Mjan i Blokovski, Bad Copy ekipa i Seven.

„My Cup Of Tea“ u devetom izdanju donosi vam jedan jako kvalitetan mix ekipe Boy Better Know pod nazivom „Microphone Champion Episode 1“. BBK je jedna od najpopularnijih ekipa grime scene i njeni članovi su među najpoštovanijim i najkvalitetnijim MC-ijima. Skepta, JME, Frisco, Jammer, Slickman i Shorty trgaju mikrofone, a DJ Maximum je zadužen za 1's & 2's i slobodno možemo reći da je uradio fenomenalan posao s obzirom da kroz čitav mix vrti odlične grime podloge. Definitivno jedan od najboljih mixeva koji smo imali priliku slušati i definitivno zaslužuje da mu pružite šansu čak i ako niste ljubitelj ovakvog zvuka.

Mix ćemo vrtiti iz dva dijela s obzirom na dužinu trajanja tako da će te i u Srednji Prst #10 slušati BBK – „Microphone Champion Episode 1“.

Slušamo se.

0 comments:

Post a Comment