--------- PONEDJELJKOM 15 MINUTA IZA PONOĆI NA FEDERALNOM RADIJU ---------

Monday, January 10, 2011

Srednji Prst Rap Show #12 (10.01.2011.)



Sretan Božić svim čitateljima pravoslavne vjeroispovijesti.

Ovo dvanaesto izdanje Srednjeg Prsta željeli smo započeti sa rubrikom „Provjera“ koju ste do sada imali priliku slušati samo jednom, kada smo provjeravali šta ima novo kod Inkognita Popare. Gost u „Provjeri“ ovog puta je treba biti Fudo MC iz legendardne grupe Lobossi, a povod album „Državni Udar“. Nakon što smo saznali da nećemo biti u mogućnosti doći ni do Fude ni do Crnog Zvuka odlučili smo se da kao zamjenu provjerimo Mayera jer je Maya odgovoran za realizaciju navedenog albuma. U posljednji tren Mayer nam je iz opravdanih razloga morao otkazati dogovoreni razgovor...

Radi planirane rubrike „Provjera“ u ovom izdanju morali smo izbaciti rubriku „Ghetto Report“, a kada smo saznali da „Provjere“ ipak neće biti više nije bilo dovoljno vremena da se kolumna napiše i pripremi. Nekada stvari jednostavno ne idu onako kako vi to želite.

Ipak, dvanaesto izdaje nikako neće biti manje kvalitetno u odnosu na prethodna. „Pjesma Sedmice“ u svom trećem izdanju govoriti će o pjesmi sa jednog genijalnog albuma koji će uskoro doživjeti i nastavak. S obzirom na popularnost koju je ova rubrika stekla za jako kratak period ne sumnjamo da će te i ovaj put biti jako zadovoljni.

Ono što će biti posebno za ovo dvanaesto izdanje jeste i najnovija supadupadope rubrika pod nazivom „Vijesti u 15 do 1“. Najsvježije i najrelevatnije vijesti sa strane rap scene kroz koje će vas voditi naš kolega Mega sigurno će postati omiljeni dio emisije svima koji žele biti u toku sa dešavanjima preko bare.

Naše tri standardne rubrike večeras donose:

Bring Da Ruckus (američki rap): Fashawn sa Commonom i John Legendom, Saigon sa Just Blazeovim beatom, Freeway sa Statik Selektahom, Nas sa dubokim linijama, Freddie Gibbs sa true gangsta rapom, Vado sa Movadom i Rock sa Wayneovom matrom.

Na Balkanski Način (balkanski rap): Lobossi sa singleom „Placebo“, Sterma sa Kontrom i Sterma sa Dirty Harryem, Mrzovoljno Oko sa Ikcem, a onda i sa Strukom, Dripac sa Jovom i pištoljem, Target sa Popayem i Inkom i Mak sa mostarskim mentalitetom.

My Cup Of Tea (britanski grime): Durrty Doogz (danas poznat kao Durrty Goodz) i njegov brat Crazy Titch sa 20 minuta apsolutnog trganja, kidanja i satiranja grime podloga. Jedan od uredniku Srednjeg Prsta najdražih old school grime mixeva iz vremena kada je Titch bio slobodan čovjek, a grime zvučao bolje nego ikada. Danas Crazy služi doživotnu zatvorsku kaznu, a grime je prepuno electra i ko zna čega sve ne. Definitivna preporuka ukoliko želite čuti nešto divlje i uzbudljivo.
Slušamo se.

0 comments:

Post a Comment