--------- PONEDJELJKOM 15 MINUTA IZA PONOĆI NA FEDERALNOM RADIJU ---------

Monday, January 24, 2011

Srednji Prst Rap Show #14 (24.01.2011.)



Četvrto izdanje Srednjeg Prsta u prvom mjesecu 2011. godine donosi ono što ste do sada svake sedmice navikli od nas osim rubrike Pjesma Sedmice. Kolega Kajzer je iz opravdanih razloga (bolest) morao otkazati dolazak na večerašnju emisiju tako da će te biti uskraćeni za još jedan put u svijet rap klasika. Sve ostale rubrike koje su aktuelne od kako emisija ide na Federalnom su tu i ove sedmice i sigurno će svako pronaći nešto za sebe. Večeras će nam se vjerovatno pridružiti i kolega Sharan koji je dok je emisija išla na 202 bio nezamjenjivi član ekipe, a tu je i Mega koji nam je falio u prošloj emisji. Dakle, jedan old skool Srednji Prst!

Ghetto Report #10: Nakon što je prošle sedmice Tread pisao GR kolmnu, za 24.01. Preza se ponovo vraća za tasturu i donosi još jedan prilično zanimljiv uradak. Ovaj put će biti govora o samom Srednjem Prstu i greškama koje smo učinili u proteklom periodu. Kao i uvijek, precizno, brutalno i oštro, a posebno kada treba kritikovati vlastite poteze. Ghetto Report iz prošle sedmice još uvijek nije na blogu i niste ga mogli pročitati, ali ćemo to ispraviti u ovoj sedmici. Prošli i GR za ovu sedmicu (9 & 10) ćemo objaviti zajedno.

Bring Da Ruckus (američki rap): Jaylib (Dilla RIP), Showbiz & KRS-One, Freeway & Statik Selektah, Cam'ron & Vado, Slim The Mobster & Xzibit, Nino Bless & Johnny Cash (RIP), Rah Digga, Sean Price.

Na Balkanski Način (balkanski rap): Boom Box sa „Sarajevskim Pričama“ za koje su uskoro počinje snimati i spot, Denno Carvaglio i 7 Repoman koji reprezentaju Rijetku sa pjesmom „Jackpot“ i za koju će također uskoro biti sniman video. Za kraj, četiri stvari mladih srpskih MC-ija Mrak Klan među kojima se posebno ističe Smoke Mardeliano. Vjerujemo da velika većina slušaoca nije imala priliku slušati Mardeliana i Mrak Klan tako da će vam sigurno biti zanimljivo, posebno ako volite tvrdi ulični rap.

My Cup Of Tea (britanski grime): P-Money je sigurno jedan od trenutno najpopularnijih i najpoštovanijih grime MC-ija. Zajedno sa svojom OG'z ekipom izvor je neprestanog trganja grime matrica jednako kao i raveova. U njegovom set od sat vremena, u kojem su za podloge zaduženi DJ-i Maximum, JJ i Spyro sa londonskog piratskog radija Rinse.fm, moći će te uživati večeras. Prvi dio smo vrtili u prošloj emisiji, a večeras u malo produženenoj MCOT rubrici slušate i drugi dio.

Slušamo se.

0 comments:

Post a Comment