--------- PONEDJELJKOM 15 MINUTA IZA PONOĆI NA FEDERALNOM RADIJU ---------

Monday, March 28, 2011

Srednji Prst Rap Show #23 (28.03.2011.)



Ekipa Srednji Prst Rap Showa večeras u kompletnom sastavu. Dakle, za razliku od prošlog puta, večeras sve rubrike na broju. Ghetto Report, Bring Da Ruckus, Pjesma Sedmice, Na Balkanski Način i My Cup Of Tea. Obećali smo da ćemo vam nadoknaditi to što je prošli put bilo malo skromnije izdanje. To je to!

Ghetto Report #14: Sarajevom kruži najnovija prijetnja koja hoda na četiri noge. Građani noću ulicama grada hodaju u strahu, a svaki novi dan donosi i nove žrtve. U narednom periodu se očekuje još veća eskalacija nasilja povezanog sa ovom jako neugodnom pojavom. O čemu se radi saznajte u četrnaestom izdanju Ghetto Reporta.

Bring Da Ruckus: Potop novih kvalitetnih bengera i bukvalno ne znamo šta da izbacimo sa liste. Ukoliko bude vremena zavrtimo sve, a ako ne onda skontamo već nešto.
The Game, Mobb Deep, Fat Joe feat Raekwon, Trinity, Cannibus, Large Pro, Dr. Dre feat Swizz Beatz, Lil Wayne feat Rick Ross, The Game feat Lil Wayne, Crooked I, Action Bronson feat Maffew Ragazino, Rock, Tech N9ne.

Pjesma Sedmice #10: Nova sedmica i nova stvar koja će nama (a nadamo se i vama) obilježiti narednih sedam dana. Večeras ćemo čuti priču o čovjeku koji je pokrenuo svojevrstan avangardni pokret u modernom rapu. Njegov prvi album sa grupom, koju su pored njega činili još jedan MC i jedan DJ, je bez sumnje jedan od najtvrđih klasika ikada, a deseta Pjesma sedmice je sa njegovog prvog solo albuma. Posljednjih godina je izbacio i nekoliko polovičnih albuma, a i čitava ekipa koja je išla uz ovo ime se nekako izgubila. Ipak, ovaj brat po boji kože je iza sebe ostavio najmanje dva odlična albuma što je, složiti će te se, veliko postignuće.

Na Balkanski Način: Ove sedmice vraćamo se i sa novim domaćim stvarima nakon što smo prošle sedmice vrtili samo Natea. Dobili smo i nekoliko stvari na e-mail. Neke vrtimo, neke ne. Nastavite i dalje slati stvari na srednjiprst@gmail.com
Edo Maajka, Fatalista, Mak feat Avenger, Direct feat Convict Ekipa, Seng feat Boom Box, Neymar & Don Adnan.

My Cup Of Tea: Nova porcija brutalnog MC-ijanja na britnaski način. Večeras vrtimo kombinaciju starijih i novijih stvari sa grime scene. Neke od njih je vrtio i odlični DJ Zinc u petak.
Boy Better Know, Ghetts feat Griminal, Flowdan feat Wiley, Crazy Titch, Chipmunk.

Slušamo se.

0 comments:

Post a Comment