--------- PONEDJELJKOM 15 MINUTA IZA PONOĆI NA FEDERALNOM RADIJU ---------

Monday, May 2, 2011

Srednji Prst Rap Show #28 (02.05.2011.)



Sretan 1. maj – Praznik rada!


I dok još uvijek čekate na nove tekstove na SP blogu, ekipa vam donosi novo izdanje Srednji Prst Rap Show na Federalnom radiju. Zadnjih nekoliko dana su nas obaveze zaista pritisnule, radio se warm up za Diyalu, prije toga za Ajsa i Timbeta, nekoliko privatnih obaveza pa nakon toga praznici...i vrlo lako se izvuku dvije sedmice. Ipak, teško bi bilo reći da nismo bili aktivni posljednjih dana pa smo tako za ovo izdanje Srednjeg Prsta spremili čak tri intervjua sa izvođačima koji su nastupili na koncertu Lobossa u Sarajevu. Naš saradnik SterMa je prije nastupa uspio uhvatiti kompletnu ekipu koja je nastupala te večeri tako da su intervjui jako svježi. Radi nedostatka prostora za ovo izdanje morali smo izbaciti Ghetto Report i Bring Da Ruckus tako da će te večeras moći uživati u izboru domaćeg rapa iz proteklih nekoliko emisija i britanskom grimeu.

U toku ove sedmice bi napokon trebali dobiti reporte sa svih događaja koji su se održali posljednjih sedmica. Dakle, Srednji Prst Bombs Over Balkan 2, Hip Hop Night, Ajs Nigrutin & Timbe, Diyala i Lobossi. Sve to će te moći pročitati u jednom velikom event reportu i čekirajte blog ovih dana ukoliko vas naši dojmovi sa tih događaja zanimaju.

Večeras slušajte:

Na Balkanski Način: SterMa & Shtela, Lobossi & Mayer, Boom Box, Mayer & DlanBeatz, SterMa & Kontra, Muhamed, Panoptik & AC3PO feat. Planet Asia, Scriptor & DJ Chill, Struka & Illa G, Smoke Mardeljano.

Intervju Lobossi

Intervju Mayer

Intervju CCC

My Cup Of Tea: I ove sedmice vam donosimo dva seta iz emisije Logana Same u kojoj je trganje grime matrica na zaista visokom nivou. Prvi set rolaju M.I.K., Merky Ace (kojeg ste mogli slušati i prošle sedmice) i TKO, dok drugi ubija član OGz-a Kozzie (isto kao i Merky Ace bio u prošlom izdanju).

Sretan 2. maj – dan odbrane grada Sarajeva!

Slušamo se.

0 comments:

Post a Comment