--------- PONEDJELJKOM 15 MINUTA IZA PONOĆI NA FEDERALNOM RADIJU ---------

Monday, May 16, 2011

Srednji Prst Rap Show #30 (16.05.2011.)



I can't stand the rain against my window...

Danas je u Sarajevu jedan od ružnijih dana u posljednje vrijeme i raspoloženje je na jako niskim granama. Upravo zato smo odlučili da večerašnje izdanje Srednjeg Prsta napravimo prilično jednostavnim, ali jako efektnim. Bez Pjesme Sedmice i Ghetto Reporta, bez Provjera ili bilo kakve suvišne priče, Srednji Prst večeras drito u vugla! Jako puno stranih noviteta, friški High Time tejp i grime/dubstep kombinacija za kraj. Nadamo se da ćemo vama (a i nama samima) barem kraj ovog jako ružnog dana učiniti malo ljepšim.

Naredne sedmice vrlo vjerovatno jedno spektakularno izdanje! Stay tuned.

U nastavku pročitajte šta vas sve očekuje večeras:

Bring Da Ruckus: Eddie B. feat. Sean Price & Maffew Ragazino, Tyler The Creator, J.Cole, Prodigy, Boldy James, Trae The Truth feat. Rick Ross Jadakiss & Young Buck, Hell Rell, Lord Sear.

Na Balkanski Način: Večeras vrtimo nekoliko stvari sa mixtapea „Motaj To“ High Time ekipe iz Mostara. Nakon što čujete stvari u Srednjem Prstu i uvjerite se u njihovu kvalitetu, brzo na BHop portal i skidajte tejp. Pored High Timea, slušati će te i nekoliko stvari VIP-a u čast koncerta koji su sinoć rokali u Sarajevu, novu stvar Denne Carvaglia, Prljave Profe, Panoptika & AC3PO-a.

My Cup Of Tea: U rubirici My Cup Of Tea ste do sada navikli slušati britanske MC-ije kako trgaju grime matrice i nadamo se da su se neki od vas do sada primili na taj zvuk. Večeras ipak nešto malo drugačije. Rival, mladi MC kojeg jako često vrtimo u Prstu, je uradio EP (free download) sa dubstep producentom Nytzom. Dakle, Rival VS Nytz, Grime VS Dubstep. Zaista jako zanimljivo izdanje koje vam preporučujemo da poslušate, a zatim i skinete.

Slušamo se.

0 comments:

Post a Comment