--------- PONEDJELJKOM 15 MINUTA IZA PONOĆI NA FEDERALNOM RADIJU ---------

Monday, June 6, 2011

Srednji Prst Rap Show #33 (06.06.2011.)



Prti Bee Gee & DJ Hype Specijalno izdanje


Ovaj vikend u Sarajevu će zaista biti u znaku Hip Hop kulture, vikend kakav teško da smo doživjeli nekada ranije. Nakon godina i godina čekanja u petak u Sarajevo stiže Prti Bee Gee koji će rokati nastup u Balkan Caffeu, a dan nakon toga, u subotu, Dom Mladih će zapaliti legendardni njemački DJ Marc Hype! Pored toga, na isti dan kao i Prti, u The Basementu imate Arrested Development. Nažalost, teško da ćemo moći stići na oba događaja, a Prti je Prti, ali vjerujemo da i za ovu kvalitetnu grupu itekako ima interesovanja. Ako nekim čudom do petka izmisle teleport sigurno smo i na ovom dešavanju.

Večeras specijalno izdanje Srednjeg Prsta u potpunosti posvećeno Prtijevcima i Hypeu. U nastavku saznajte kakve vas sve špice očekuju večeras:

Provjera Mikri: Napokon! Live drito iz BG-a, večeras u Srednjem Prstu, Mikri Maus! Pričamo o koncertu koji će se održati 10.06.2011. godine u Balkan Caffeu i svim ostalim temama kojih se stignemo dotaći. Voljeli bi da ovaj razgovor traje nekoliko sati pa da možemo pitati sve ono što nas zanima, ali radi kasnog termina emisije to nećemo biti u mogućnosti. Ipak, očekujemo da ovo bude jedan od najboljhi razgovara koje smo u SP-u radili do sada tako da ovo jednostavno morate slušati!

Prti Bee Gee Special
: Vrtimo naš izbor najboljih stvari iz diskografije PBG-a i različitih gostovanja i suradnji! Prilika da se podsjetimo na sve prelude hitove na koje bi Balkan trebao goriti u petak.

Pjesma Sedmice #15
: Ime grupe čiju će te pjesmu slušati kao 15. Pjesmu Sedmice Srednjeg Prsta nećemo kriti u ovoj najavi kao što to inače radimo. S obzirom da je prva polovina emisije isključivo posvećena Prtiju i ova rubrika će se baviti njihovim radom. Kajzer sprema priču o najboljoj hardkor rap grupi na Balkanu, a koju god stvar da odabere za Pjesmu Sedmice nikako ne može pogriješiti.

Marc Hype Special
: Dan nakon Prtija u Sarajevu će se održati još jedan istinski spektakl koji obavezno preporučujemo svim ljubiteljima Hip Hop kulture. Hype je ime koje bi vam ukoliko držite do kulture apsolutno moralo biti poznato, a njegov rezime govori da će ovo gostovanje u Sarajevu biti jedno od najuzbudljivijih u posljednje vrijeme. Večeras vrtimo jedan od njegovih novijih mixeva kao zagrijavanje za 1s n 2s masakar u subotu. Hypea bi trebao hajpati SterMa tako da će ovo za sve nas biti nešto zaista specijalno.

Slušamo se.

0 comments:

Post a Comment