--------- PONEDJELJKOM 15 MINUTA IZA PONOĆI NA FEDERALNOM RADIJU ---------

Tuesday, June 28, 2011

Srednji Prst Rap Show #36 (27.06.2011.)



SREDNJI PRST #36 STREAM + DOWNLOAD


„Srednji Prst: The Next Generation“


Kao što smo mi to u internoj šali nazvali, Srednji Prst Season 03 Episode 01, je sinoć doživjela svoju premijeru na Federalnom radiju. Nekoliko sati prije emisije, nešto manje od 5 sati, ekipa je marljivo radila na našoj prvoj snimljenoj emisiji ikada i kada smo napokon mogli poslušati ono što smo u tih 5 sati spremili mišljenja svih članova ekipe su bila ista. Srednji Prst #36 ili Srednji Prst S03E01 je najbolje izdanje Srednjeg Prsta ikada! Naravno da su mnoge emisije sa live rokanjima MC-ija bile najslušanije i najzanimljivije i da smo u nekim emisijama imali odlične i ekskluzivne intervjue, ali ovaj podcast je tačno ono što smo svih ovih godina željeli uraditi. Nešto više od 150 emisija u prvoj sezoni na Radiju 202 i ovih 35 u drugoj sezoni na Federalnom su imale svoje briljatne momente, ali i veliki broj grešaka i promašaja. S obzirom da smo sve te emisije radili isključivo uživo te greške su bile sasvim normalne i sastavni dio rada na živom programu. Rolanje emisije na licu mjesta će nam uvijek faliti, ali kontrola i mogućnosti koje smo dobili radeći emisiju na ovaj način su za nas nevjerovatne i garantuju da će od sada Srednji Prst zvučati opasnije nego ikada!

Ovo 36. izdanje SP-a otvorili smo sa uvodnim dijelom u kojem su vam Tread i Mega predstavili novi koncept emisije i dali najavu svih rubrika koje dolaze nakon toga. Provjera sa Muhamedom je zarolana prva, a nakon toga prešli smo na još jednu rubriku koju ste mogli slušati i do sada, Na Balkanski Način. Predstavljali smo BHOP Mixtape Vol.4 i vrtili mix nekoliko stvari sa tog tejpa. U prvoj novoj rubrici, 16ka sa... , ugostili smo Fatalistu koje je pokidao 16 linija i najavio projekte koje sprema za ovu godinu. Svaki naredni SP podcast će u ovoj rubrici dati priliku domaćim trgačima da zadaju po jedan acapella vers. Dirty Grooves je još jedna nova rubrika u kojoj predstavljamo beatmakere i producente čije matrice rolamo tokom čitave emisije. Producifer je velikodušno dostavio svoj muzički arsenal za prvo izdanje ove rubrike i utopio zvuk čitavog podcasta u svoj jazzy sound. Pozivamo sve zainteresovane ljude sa kvalitetnim beatovima da nam se jave na srednjiprst@gmail.com i da nam pošalju svoje radove koje ćemo predstaviti u emisiji. Bring Da Ruckus ste mogli slušati i u prethodnih 35. izdanja na Federalnom, a ovog puta se Mega potrudio da rubriku digne na još veći nivo nego do sada i osvježio je sa masom bitnih informacija. Posljednja rubrika u prvoj epizodi treće sezone Srednjeg Prsta je Pjesma Sedmice. Još jedna zanimljiva hip hop priča edukativnog karaktera. Savršen kraj.

Istina, nekoliko sitnih grešaka jeste napravljeno, ali vjerujem da većina slušaoca to neće ni uočiti.

Dakle, nova generacija Srednjeg Prsta je započeta sinoć i sudeći prema prvom podcastu u budućnosti i vas i nas očekuju jako kvalitetne emisije koje definitivno nadilaze standarde koje smo i do sada postavljali. Živjeli!

Sve podcaste će te u odličnoj kvaliteti moći skinuti i slušati na ovom blogu, kao i na našoj soundcloud stranici.

Podcaste radimo svake dvije sedmice, dva puta mjesečno, a u sedmicama kada nema podcasta, u standardnom terminu na Federalnom radiju, moći će te slušati kvalitetne mixeve i albume koje vam spremamo.

Slušamo se!

0 comments:

Post a Comment