--------- PONEDJELJKOM 15 MINUTA IZA PONOĆI NA FEDERALNOM RADIJU ---------

Monday, May 9, 2011

Srednji Prst Rap Show #29 (09.05.2011.)



Provjera Skoja: Ime koje se u posljednje vrijeme veže za organizaciju jako kvalitetnih rap događaja u Sarajevu je svakako Skoja. Zbog toga večeras ponovo zovemo čovjeka da nam u kratkom telefonskom razgovoru najavi koncert VIP-a, a prokomentarisati ćemo i nedavno održani nastup Lobossa u AGu. Provjera sa Skojom ide na samom početku emisija tako da se uključite od samog starta.

Bring Da Ruckus: DJ JS-1 feat. KRS-One & Rahzel, Edo G feat. M-1, Masta Ace, Sean Price, Roc Marciano & Killah Priest, Capone feat. Havoc, Elzhi, Freddie Gibbs, Tech N9ne.
U prošlom izdanju nije bilo ove rubrike tako da smo ove sedmice imali zaista težak posao da u moru dobrih stvari odaberemo one najbolje koje ćemo zavrtiti.

Pjesma Sedmice #13: Večeras priča o najboljem domaćem rap dvojcu svih vremena. Bez ikakve dileme grupa koja je ostavila najveći uticaj na MC-ije koji su došli nakon njih i u pravom smislu riječi pokrenula pravu lavinu repera na našim jezicima. Dugo već jedna domaća stvar nije bila odabrana za Pjesmu sedmice Srednjeg Prsta tako da će oni koji vole balkanski rap večeras doći na svoje.

Na Balkanski Način: The Dirty Professors, VIP, Lobossi, Bolesnik & Totti feat. Projektil, Nema Granica, D-Ba, Bvana Drtine & Fanki Chodica.
Posebnu pažnju obratite na snippete sa albuma Prljavih Profa koje vrtimo premijerno u Srednjem Prstu. Album će da bude opak!

My Cup Of Tea: MCOT rubrika je po rasporedu koji se trudimo ispoštovati u svakoj emisiji posljednja po redu i radi toga, nažalost, često ne ostane dovoljno vremena za nju. Tako je bilo i prošli put kada smo vam umjesto dva najavljena mixa stigli vrtiti samo onaj sa Kozzijem. Ovaj put vrtimo drugi najavljeni set koji rokaju M.I.K., Merky Ace i TKO.

Slušamo se.

0 comments:

Post a Comment